Nem sok babér terem Milevszkijéknek

Hiába a nevében veretes Milevszkij, Sinder, Kozsanov támadótrió, újabb kiesési rangadót veszített el a Minaji FC. Az ukrán élvonal kárpátaljai újonca saját pályáján egy másik debütálótól, az Ingulec Petrove csapatától szenvedett fájó, de megérdemelt vereséget.

A hazaiak sorsa gyakorlatilag a 26. percben megpecsételődött, amikor a vendégek tizenegyeshez jutottak, míg Danyiil Karasz második sárgájával mehetett zuhanyozni, azaz tíz emberre fogyatkoztak a minajiak. A büntetőt a hatalmas élvonalbeli múlttal rendelkező Mladen Bartulovic magabiztosan lőtte a kapu bal oldalába: 0–1. Az első félidőben az Ingulec lefocizta a házigazdát, ha nem Andrij Popovics bravúrjai a kapuban, legalább háromgólos előnnyel mentek volna szünetre a vendégek.

A második félidőben hiába birtokolta többet a labdát a Minaj, az Ingulec kapujára nem sok veszélyt jelentett, maradt a 0–1. Vaszil Kobin legénysége az öt tavaszi bajnokijából négyet elveszített, hasonlóan, mint a Mariupol. Ennél gyatrábban csak az Olimpik kezdte a folytatást, hiába az edzőcsere, Jurij Kalitvincev már harmadik vereségét jegyezte, összességében ötből ötöt bukott a kisebbik donecki klub.

A kárpátaljai fociszurkolókat persze jobban foglalkoztatja saját csapatuknak a vergődése. Lássuk be, a Milevszkij, Sinder, Kozsanov trió futballmúltja ugyan elismerésre méltó, de ha összeadjuk életkorukat, 100 év felett járnak már, ami a jövőépítés szempontjából nem biztos, hogy a legcélravezetőbb. Jobb híján bízzunk az eredményesebb folytatásban, a hétvégén a Mariupollal játszanak Nurijevék. Apropó, a csapat csékája meghívót kapott az azeri válogatott keretébe a soron következő vb-selejtezőkre. Az azeri felmenőkkel is rendelkező házi gólkirály Portugália vagy Szerbia ellen mutatkozhat be Azerbajdzsán színeiben.

A Premier Liga hétvégi, 18. játéknapján egymás ellen meccselt a bajnokság első négy helyezettje. A Dinamo Kijev Zaporizzsjában verte meg a Zorját Beszedin és Szidorcsuk góljaival. A Dinamo csapatkapitánya, Szerhij Szidorcsuk – aki Kijevbe igazolása előtt éppen a Metalurg Zaporizzsjában játszott – 250-ik alkalommal viselte a D-betűsök mezét, s Saparenko szögletét a tizenhatoson kívülről kapásból zúdította a kapuba, ami a szezon találatára is jó eséllyel pályázhat. A Sahtar az utolsó negyedóráig nagyon szoros és izgalmas meccset vívott a Deszna Csernyihivvel, Tete VAR után megadott tizenegyesével vezettek a szünetben, aztán a 75. és a 80. minutum közötti 5 percben előbb duplázott az izraeli Solomon, végül Tete keretbe foglalta a meccset.

A bajnoki aranyért zajló küzdelem két részvevője ezekkel a sikerekkel vigasztalódott a hétközi Európa Liga-kudarcért, hiszen Mircea Lucescu alakulata Kijevben kapott ki 2–0-ra a spanyol Villarrealtól, a “Sárga Tengeralattjáró” két belső védője, Pau Torres és Raúl Albiol intézte el az ukránokat. A Sahtar Rómában veszített 3–0-ra korábbi mestere, Paulo Fonseca aktuális csapatától, a Farkasok színeiben Pellegrini, El Shaarawy és Mancini keserítette Trubin kapust és vele együtt a teljes donecki alakulatot.

Az ukrán labdarúgó Premier Liga hétvégi játéknapján: Vorszkla–Dnyipro 0–1, Mariupol–Kolosz 1–4, Minaji FC–Ingulec 0–1, Olekszandrija–Olimpik 2–0, Zorja–Dinamo 0–2, Sahtar–Deszna 4–0.

Az állás 18 forduló után: 1. Dinamo 43 pont, 2. Sahtar 39, 3. Zorja 32, 4. Deszna 30, 5. Vorszkla 28, 6. Kolosz 26, 7. Olekszandrija 26, 8. Dnyipro 19, 9. Olimpik 17, 10. Mariupol 17, 11. Ingulec 16, 12. Ruh 13, 13. Minaj 13, 14. FK Lviv 12.

Forrás:
KISZó/DGY/Fotó:FC Minaj
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó