Nem kívánt „népszerűségbe” csöppent a minaji klubelnök

Pereszoljak

Nemcsak a futballpályán, azon kívül is gyülekeznek a viharfelhők a Minaji FC feje fölött.

A vártnál rosszabb tavaszi szezonkezdés miatt távozni kényszerült Vaszil Kobin. Ideiglenesen eddigi segítője, Mikola Cimbal vette át a marsallbotot, de végleges megoldásként Olekszandr Szevidov neve repdes, csakhogy hivatalosan ő nem vállalhat vezetőedzői megbízást korábbi bundabotránya miatt.

A múlt héten pedig a klub elnökének a neve került be az országos hírekbe. Valerij Pereszoljak szívesen lemondott volna az ilyen népszerűségről, hiszen azzal hívta fel magára az országos közvélemény figyelmét, hogy – csempészettel összefüggő tevékenysége miatt – felkerült a nemzetbiztonsági tanács top 10-es szankciós listájára.

Ilyen előjelek után a csapatnak nem lehetett könnyű pályára lépni a Kolosz Kovalivka ellen. Ruszlan Kosztisin együttese most is az európai kupaporondért küzd, szeretnék megismételni a tavalyi bravúrt, amikor is elindulhattak az Európa Liga selejtezőjében, ahol görög ellenfelüket búcsúztatva egy kört mentek is, de aztán a horvát Rijeka megállította őket.

A két csapat ungvári összecsapása felemás félidőket hozott, az elsőben a vendégek domináltak, szünet után viszont feljavultak Nurijevék és maximálisan rászolgáltak a pontszerzésre. A 0–0 azért is értékes számukra, mert a kiesés elleni harcban kivétel nélkül valamennyi riválisuk kikapott a hétvégén. A Minaji FC április 11-én, vasárnap kiesési rangadót vív a szomszédban az FK Ruh ellen, majd április 17-én a bronzéremért harcban álló Deszna Csernyihiv együttesét fogadja. Ezeken a találkozókon bemutatkozhat a klub egyik új játékosa, a mali válogatott Bagayoko.


Nem sok hiányzott ahhoz, hogy kissé kiéleződjék a bajnoki aranyért folytatott versenyfutás a Sahtar és a Dinamo között. A donecki klub Poltavában győzött, a kijeviek ellenben gyorsan hátrányba kerültek Olekszandrijában, de később Saparenko tizenegyesével egyenlítettek, sőt, a 93. percben a csereként beálló Gerson Rodrigues megakadályozta Marlosékat abban, hogy faragjanak 7 pontos hátrányukból.

Az ukrán Premier Liga 20. fordulójában: Minaji FC–Kolosz 0–0, Dnyipro–FK Lviv 5–1, FK Ruh–Zorja 0–2, Deszna–Olimpik 2–0, Mariupol–Ingulec 4–3, Vorszkla–Sahtar 0–2, Olekszandrija–Dinamo 1–2.
Az állás: 1. Dinamo Kijev 49 pont, 2. Sahtar Doneck 42, 3. Luhanszk 35, 4. Csernyihiv 33, 5. Poltava 31, 6. Kovalivka 30, 7. Olekszandrija 26, 8. Dnyipro 25, 9. Mariupol 21, 10. Ingulec 19, 11. Olimpik 17, 12. FK Lviv 15, 13. Minaji FC 15, 14. FK Ruh 13.

Forrás:
KISZó/DGY/Fotó:UA-Footballji FC
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó