Megrázó videó: Így hozzák le a Kárpátokban eltévedt kijevi turista holttestét

Csaknem másfél perces videót mutatott be a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai kirendeltsége, arról hogyan hozták le annak a 40 éves kijevi síelőnek a holttestét, aki még február 13-án tévedt el a Gemba-hegy környékén.

Mint arról korábban a KISZó is beszámolt, holtan találták kedden délután a Magura hegycsúcs egyik szakadékában azt a 40 éves turistát, aki két és fél hónapja síelés közben tévedt el egyik barátjával a Kárpátokban. Az egyik férfit másnap  megtalálták a hegyimentők, ám a kijevi férfit egy hónapig keresték eredménytelenül. A kutatást március 5-én állították le.

A keresését az elmúlt hétvégén újrakezdték. Roman Hudak, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai főosztályvezetője saját Facebook-oldalán tudatta, hogy kedden 16 órakor (kelet-európai idő) a kutatócsapat rábukkant a síelő holttestére.

Csütörtökön a holttest lehozatalában 15 hegyimentő vett részt, az elhunytat Fülöpfalvára (Pilipec) szállították, ahol átadták a holtestet a hatóságoknak.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó