Diósgyőri búcsú az NB I-től

A Budafok mellett a Diósgyőr int búcsút a magyar labdarúgó élvonalnak. Az NB I utolsó fordulójára gyakorlatilag minden fontos kérdés eldőlt, a MOL Fehérvár még megpróbálja elcsípni az ezüstérmet, s elviekben akár a Paks is felférhet még a dobogóra.

Az OTP Bank Liga utolsó előtti játéknapján végre nézők is kilátogathattak a stadionokba. Az FTC az ő támogatásukkal az utolsó pillanatban szerzett góllal győzte le a Mezőkövesdet. A Puskás újra kikapott, a Fehérvár viszont ismét nyert, így az utolsó fordulóban akár helyet is cserélhet a két Fejér megyei egylet.

Pont került a kiesők kilétére. A Diósgyőrnek nyernie kellett volna a csodához, de nem sikerült. Ezek után Borsodban csak abban bízhattak, hogy a ZTE vagy a Honvéd veszít, de nem így lett, ami azt jelenti, hogy a Budafok után a DVTK is búcsút int az NB I-nek. Miskolcon máris bejelentették: távozik Zoran Zekic vezetőedző és vele együtt 15 légiós.

Mindeközben újabb lépést tett a legjobbak mezőnye felé a Vasas és a Debrecen, alighanem ez a két gárda kerül fel Magyarország legjobb 12 csapata közé.

Az NB I túl sok izgalmat már nem kínál, a futballszeretők figyelme már az Eb-re készülő válogatottra koncentrálódik inkább. Marco Rossi kapitány csütörtökön hirdet bővebb keretet, a felkészülés május 17-én kezdődik, de a légiósok csak később csatlakoznak. Május 25-én Ausztriába utazik a keret, a végleges Eb-névsort a tervek szerint június 1-jén hozza nyilvánosságra az olasz kapitány. A június 15-i, Portugália elleni első csoportmeccs előtt két felkészülési találkozót vív a nemzeti csapat: június 4-én Ciprus, négy nappal később Írország lesz az ellenfél.

A magyar élvonal 32. fordulójában: Diósgyőr–Újpest 0–0, ZTE–Kisvárda 0–0, MTK–Fehérvár 1–3, Paks–Puskás 4–2, FTC–Mezőkövesd 2–1, Budafok–Honvéd 0–1.

Az állás: 1. FTC 75 pont, 2. Puskás Akadémia 55, 3. MOL Fehérvár 53, 4. Paks 50, 5. Kisvárda 43, 6. MTK 42, 7. Újpest 39, 8. Mezőkövesd-Zsóry 39, 9. Zalaegerszeg 37, 10. Honvéd 37, 11. Diósgyőr 33, 12. Budafok 27.

Forrás:
KISZó/DGY/Fotó:NSO
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó