Covid: Nyakunkon a negyedik hullám? Már a határoknál az „indiai mutáns”!

Ukrajnában keddre mintegy 2200 új koronavírusos beteget regisztráltak – ez a megelőző napinál több mint hatszázzal kevesebb –, s az előző napival azonos számú, 119 elhunytat jegyeztek fel.

Harmadik napja csökken folyamatosan a napi új betegek száma, előtte viszont emelkedett és pénteken még meghaladta a 8700-at.

Amint azt megírtuk, Denisz Smihal miniszterelnök valószínűnek nevezte, hogy augusztusig meghosszabbítják a jelenleg június 30-ig érvényben lévő országos, adaptív, azaz régiónként eltérő karantént Ukrajnában.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter keddi tájékoztatóján pedig arra figyelmeztetett, hogy Ukrajnát a járvány negyedik hulláma fenyegeti, mivel “közeledik határaihoz” a vírus indiai mutációja, amely szavai szerint még a brit és a dél-afrikai variánsoknál is sokkal veszélyesebb.

A tárcavezető kiemelte, hogy az első megállapodás után sikerült megdupláznia a kormányzatnak az idén az országba érkező Pfizer-vakcina mennyiségét. Emlékeztetett, hogy egy nemrég létrejött új megállapodás alapján tízmillió helyett húszmillió dózis érkezik idén az országba. Hozzáfűzte, hogy összességében 42 millió adag, különböző gyártású, koronavírus elleni vakcina megérkezése várható az év végéig a megkötött megállapodásoknak köszönhetően és a Covax nemzetközi kezdeményezésen keresztül.

Forrás:
KISZó/MTI

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó