212 család vihetett haza előnevelt csirkéket ● Kárpáti Igaz Szó

Sikeres a KMNE Önellátó Nagycsalád Programja

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) az Önellátó Nagycsalád Program keretében előnevelt tojó- és hús-hibrid, valamit brojler csirkét adtak rászoruló tagcsaládjainknak, kiegészítve a csirkék számára szükséges vitamincsomaggal és tápkoncentrátummal.

Az eseményre Beregszászban, az AgroHusar Kft. telephelyen került sor szerdán. Már kora reggel sokan érkezett a helyszínre, hogy átvegyék az értékes és mindenképpen hasznos ajándékot. Gyarmati Marianna salánki kisvállalkozó sok jó, és megfontolandó tanáccsal látta el őket, van tapasztalata ebben, ugyanis tizenöt éve tenyészt baromfit.

– Örülünk, hogy segíteni tudunk a nagycsaládosoknak. De végül is mindenki jól jár, hiszen nekünk jó reklám, hogy bekapcsolódhatunk a nagyszerű kezdeményezésbe, a családok, pedig lehetőséget kapnak az önellátásra, ami bizakodást, biztonságot ad – mondta a vállalkozó.

Megtudtuk, ezer darab brojler, illetve 2800 (spanyolországi kopasz nyakú, bábolnaival kevert Rebro, Master) előnevelt, négyhetes csirke került szétosztásra. Tarpai József, a KMNE elnöke a KISZó-nak elmondta, ötödik alkalommal szervezték meg az akciót.

– Egyesületünk köztudottan legfőképpen nem szociális programokkal foglalkozik, inkább kulturális és egyéb rendezvényeket szervezünk. Most viszont a Jó Isten is úgy akarta, hogy a Magyarországi Máltai Szeretetszolgálat a Liechtensteini Vöröskereszt segítségével felajánlott egy bizonyos összeget amelyből mi megvásároltuk a csirkéket és szétosztottuk azokat rászoruló tagcsaládjaink között. Miután meghirdettük a lehetőséget, több mint háromszáz család jelentkezett, ám a keret 212 családra volt elég.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó/fotó: Hegedűs Csilla

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó