Megtartotta közgyűlését a Momentum Doctorandus

Fazekas Andreát választották a szervezet új elnökének.

Online tisztújító közgyűlést tartott a Momentum Doctorandus (MD) kárpátaljai magyar doktorandusz szervezet.

A fórumot Kosztur András, az MD leköszönő elnöke vezette, a titkári feladatokat Kovály Katalin, az MD tiszteletbeli elnöke látta el.

Kosztur András elnöki beszámolójában kitért azokra a programokra, melyeket az elmúlt 4 évben valósítottak meg, többek között arról is beszámolt, hogy a pandémiás helyzet hogyan alakította át a szervezet tevékenységét. Szólt az MD csapatépítő hétvégéiről és közgyűléseiről, a Felvételi tájékoztató kiadvány 9. számáról és a közösség debütáló honlapjáról a felvetelizz.com-ról. Elmondta, az MTA Domus kiadványtámogatási pályázata révén elkészült Kutatás a Föld körül. Kárpátaljai fiatal magyar kutatók a nagyvilágban c. kötet. Kitért a szervezet tehetséggondozó programjaira. Szó volt arról is, hogy a szervezet az elmúlt négy évben jelentős együttműködési és szakmai sikereket ért el, amelyek közül kiemelkedik a KMDFKSZ-szel folytatott közös munka. Többek között a IV. Kárpátaljai Nyári Egyetem megszervezése, valamint a Scientia Denique szakmai csapatának megalakulása. Mindezek után Kosztur András megköszönte a jelenlévőknek az eddigi tevékenységet és átadta a stafétát eddigi alelnökének – Fazekas Andreának.

A Momentum Doctorandus új elnöke 2 évig képviselheti a szervezetet.

A közgyűlés továbbra is támogatta Bence Norbert első alelnöki pozícióját. Benedek Viktóriát a szervezet második alelnökének választották. Elnökségi tag lett Bakó Krisztina, Linc Annamária és Kopasz Vivien Meláni.

Kárpátaljai fiatal magyar kutatók a nagyvilágban ● Kárpáti Igaz Szó

Hiánypótló képzés angolul ● Kárpáti Igaz Szó

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó