Ukrajnában eltörlik az utazási kedvezményeket

Monetizálni, azaz készpénzesíteni kell a közlekedési eszközökre érvényes utazási kedvezményeket, jelentette ki Oleg Nemcsinov, a Miniszteri Kabinet minisztere.

Nemcsinov szerint az utazási díjakat a piaci viszonyoknak megfelelően kell kialakítani. Az illetékesek tavaly óta dolgoznak a kedvezmények készpénz alapúvá tételén, hisz az országban sok ember utazik ingyen. Ez viszont folyamatos problémát szül mind az önkormányzatok, mind a fuvarozók körében. Hogy az utasoknak mekkora viteldíjat kell majd térítenie, azt a helyi önkormányzatok dolga eldönteni. Amennyiben például egy városi tanács úgy dönt, hogy vállalja a kedvezményezettek dotálását, az embereknek tisztában kell lenniük vele, hogy annak terhe a helyi adófizetőkre nehezedik.

Nemcsinov úgy véli, vannak, akik nem veszik igénybe a közlekedési eszközöket, eközben jogosultak a térítésmentes utazásra és vannak, akik utaznak, de a fuvarozók vagy a helyi önkormányzat döntése miatt nem élhetnek a kedvezménnyel. Ezért az a legjobb, ha mindenki fizet és megszűnik a megkülönböztetés.

Post Author: KISZó