Kárpátalján túl alacsony a beoltottak aránya

Már száz újrafertőzöttet észleltek Kárpátalján.

A koronavírus elleni oltási kampányról volt szó azon az online sajtótájékoztatón, melyet Anatolij Psenicsnij, a megyei egészségügyi főosztály vezetője és Viktorija Timcsik, a megye főepidemiológusa és praktizáló orvosok tartottak.

A szakemberek elmondták, hogy Kárpátalján jelenleg a kampány harmadik szakaszánál tartanak, ezen belül az olyan kiemelt célcsoportokat oltják, mint az egészségügyi, a szociális, az oktatási dolgozók, a katonák, a 65 év felettiek. Kiemelték, azoknak is fontos beoltatni magukat, akik már átestek a koronavírus fertőzésen, mivel megyénkben már száz újrafertőzést észleltek, s a tapasztalatok azt mutatják, másodszor sokkal súlyosabb a kór lefolyása a szervezetben.

Kárpátalján jelenleg 54 oltópont működik, ezenkívül 14 mobil oltóbrigád végzi az idős, nehezen közlekedő emberek vakcinálását. A várólistára a legközelebbi oltóponton (listájuk a vaccination.covid19.gov.ua honlapon található) vagy a családorvosnál lehet beiratkozni. Az oltás utáni olyan mellékhatások, mint a fájdalom az injekció helyén, gyengeség, láz normális és néhány nap alatt elmúlik. A krónikus betegeknek különösen ajánlott az immunizáció, hisz ők vannak a legnagyobb veszélyben.

Ugyanakkor megjegyezték, régiónk azok között van, ahol a legalacsonyabb a beoltottak aránya. Május 25-ig 29 ezer földink kapta meg az oltóanyagot.

Ma 117 ezer adag Pfizer vakcina érkezett Ukrajnába, melyet az állami költségvetésből szereztek be a Crown Agents ügynökségen keresztül. Ezt a vakcinát is a fent említett célcsoportoknak szánják.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó