Az ukrán elnök hadat üzent az oligarcháknak

Amennyiben a Legfelső Tanács nem szavazza meg népszavazásra bocsáthatják az oligarchák jogállását szabályozó szóló törvényt – mondta Volodimir Zelenszkij államfő az Ukrajna 30 nemzeti fórumon tartott hétfői nyitóbeszédében, amelynek ez alkalommal a környezetvédelem volt a központi témája.

Az ukrán elnök azt ígérte, hogy kadenciája végéig megszabadítja az országot az oligarcháktól.

„Szavamat adtam, és állni is fogom. Támogatásra lesz szükségem, ha azt érzem, hogy a nagyvállalatok nem támogatnak… befolyásolják a parlamenti szavazás eredményét, hátráltatják, hatást gyakorolnak a folyamatokra. Ha nem kapom meg a parlament támogatását, népszavazásra bocsájtom az oligarcha törvényt és bízom a társadalom támogatásában”– fogalmazott az államfő. Ugyanakkor Zelenszkij bízik benne, hogy a parlament elfogadja a törvényt.

Zelenszkij aláhúzta: a törvény nem népszavazásra való…

“A referendum ünnep, olyan, mint a választás: az emberek változásokat remélnek tőle, hogy a szavazatuk is befolyásoló tényező. Ezért lényeges kérdéseket kell népszavazásra bocsájtani. Nem szeretném, ha az oligarchákról szóló törvény lényeges kérdés lenne az emberek számára” – mondta Zelenszkij.

Forrás:
KISZó/Korrespondent.net

Post Author: KISZó