Megyei foci: nem sok babér termett a vendégcsapatoknak

Jobbára papírforma-eredményekkel folytatódott a megyei labdarúgó-bajnokság élvonala. Az egyetlen meglepetést a Vilhivci szállította azzal, hogy már a rendes játékidőn túl pontot tudott csenni a Nagyszőlősi FC-től.

Az éllovas husztiak megerőltetés nélkül gurítottak egy négyest az Onokóci kistérség újonc csapatának. A klub házi gólkirálya, Mihajlo Fljasko ezúttal egy duplával vette ki a részét a sikerből. A meccsnek amúgy illusztris vendégei is voltak. A helyszínen tekintette meg a találkozót Andrij Pavelko, az Ukrán Labdarúgó Szövetség elnöke és Anatolij Demjanenko, a Dinamo Kijev KEK-győztes és Eb-ezüstérmes veteránja, akik a megyei szakági szövetség végrehajtó bizottságának huszti kihelyezett ülésének voltak a vendégei.

A másik debütáns, a másodosztályba frissen feljutott Ungvári FC ificsapatanának számító Ungvári Szakosított Sportiskola sem tudott meglepetést okozni a bajnoki címvédő otthonában. Polenán is hazai győzelem született, míg a Vilhivci bravúros pontszerzése felér egy győzelemmel.

Az 5. forduló eredményei: Huszti FC–FK Medea 4–0, Ilosvai Buzsora–Ungvári Szakosított Sportiskola 3–1, FK Polena–Rahói Kárpáti 2–0, Vilhivci FC–Nagyszőlősi FC 1–1.
Az élen 13 ponttal Huszt áll, Nagyszőlős 11, a címvédő Ilosva 9 pontos. A táblázat legalján a még pont nélküli ungvári fiatalokat találjuk, de a rahói gárda sem tudott még nyerni, igaz, két döntetlennel 2 pont azért van a tarsolyukban.

A megyei másodosztálynak számító első liga Nyugati-csoportjában is az ötödik forduló volt soron. Négy hazai siker mellett egy kiütéses vendéggyőzelem is született a hétvégén. A Nyugati-csoportban: Borzsavszke–Nagyberezna 1–0, Zariccsa–Perecseny 2–0, Nevicke–Alsókerepec 2–8, Dolha–Ivanyivci 3–2, Linci–Kincses 2–1. Az élboly: 1. Alsókerepec 13 pont, 2. Ivanyivci 12, 3. Dolha 12.

A Keleti-csoportban is hazai fölény jellemezte a hétvégi játéknapot. Három helyszínen az otthon játszó gárda örülhetett, csupán Dubovén bosszankodtak a vendéglátók. A Keleti-csoportban: Aknaszlatina–Ruszke Pole 5–0, Dubove–Kőrösmező 3–4, Visk–Tereszva 5–2, Técső–Ternovo 2–1. Az élboly: 1. Aknaszlatina 12 pont, 2. Técső 10, 3. Kőrösmező 10.

Forrás:
KISZó/DGY
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó