Rablás, emberrablás, autólopás: Kárpátalján tevékenykedő bűnszervezetet számoltak fel

A banda hosszú ideje garázdálkodott vidékünkön.

A Kijev megyei rendőrség nagyszabású rajtaütést hajtott végre Kárpátalján. Az egyenruhások a megyében tevékenykedő bűnszervezet 7 tagját vették őrizetbe súlyos és különösen súlyos bűncselekmények elkövetésének gyanújával.

Csuha Ivett

Lembergben és Munkácson összesen 23 házkutatást tartottak, 60 rendőri egység dolgozott az ügy felgöngyölítésén.

A banda tagjai rablásra, kábítószer- és fegyverkereskedelemre, csempészetre, illetve emberrablásra „szakosodtak”. A munkácsi banda szervezett, stabil, jól irányított volt, amely rendszeresen és kitervelten folytatott illegális tevékenységet.

A bűnözőket széles körű együttműködés árán sikerült elfogni.

Mint kiderült, a banda résztvevői 25-46 év közötti kárpátaljai lakosok, sportos testalkatúak és harcművészeti ismeretekkel is rendelkeznek.

A rendvédelmi szerv jelenleg azt vizsgálja, hogy a gyanúsítottak részt vettek-e a híres munkácsi rapper 2020 szeptemberében történt elrablásában, valamint felmerült a gyanú, hogy számos fegyveres összecsapásban is közreműködtek.

A rendőrség a lembergi repülőtéren vette őrizetbe a csoport 41 éves vezetőjét. A büntetett előéletű férfi Törökországból induló járattal érkezett Lembergbe. A csoport másik koordinátorát a lengyel határon tartóztatták le.

A házkutatások során több mint ötven tűzfegyvert, tizenöt automata karabélyt, két szivattyúműködésű puskát, tíz félautomata Makarov-pisztolyt, öt Fort-17 kézifegyvert, öt TT-pisztolyt, hat gránátot, több mint 40, hangtompított lövéshez szükséges eszközt találtak.

Száz hidegfegyver, hőkamerák, rádiók, GPS-nyomkövetők, overallok és golyóálló mellények egész arzenálja került elő, melyeket a vádlottak bűnözői tevékenységük során használtak.

A bűnszervezet tagjainak lakóhelyén értékes svájci órákat, arany ékszereket, egyéb értékeket és jelentős mennyiségű pénzt találtak. A banda járműveit is lefoglalták, köztük prémium kategóriás Mercedes és Audi márkájú gépkocsikat. Ezeket a bűncselekmények előkészítése és elkövetése során használták.

A csoporttól ezenkívül 800 gramm kábítószert is elkoboztak.

A vádlottakat 15 évig terjedő börtönbüntetés és vagyonelkobzás fenyegeti. Ugyancsak ellenőrzik az Ukrajna területén elkövetett bűncselekményekben való részvételüket.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó