Potápi: Több mint 5 milliárd forintot szánnak az oktatási-nevelési támogatásokra

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tartott szerdán a Szülőföldön magyarul program – oktatási-nevelési támogatás – idei felhívásairól. A program az idei esztendőben új elemekkel bővül.

Az államtitkár megjegyezte, Magyarország Kormánya 2001-ben döntött arról, hogy a határon túli, nemzeti jelentőségű intézményekben tanuló diákokat támogatásban részesíti. A program célja a magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása, a magyar iskolaválasztás ösztönzése a határon túli területeken. A kezdeményezés az idei évben is folytatódik, már megnyitották a pályázati lehetőséget. Az idén erre több mint 5 milliárd forintot szánnak,

ami azt jelenti, hogy gyermekenként 22 400 Ft-ot lehet igényelni, amelyeket tankönyvekre, illetve taneszközökre költhetnek.

A politikus hozzátette, a nemzeti jelentőségű intézmények és programok révén Magyarország kiszámítható támogatás keretében segíti a gyerekeket és a szülőket az iskolakezdésben.

A sajtótájékoztatón elhangzott, 2021-től a felsőoktatásban tanulók az óvodásokkal és az iskolásokkal megegyező, évi 22 400 Ft támogatásban részesülnek. A következő lépésként pedig a bölcsődei korosztályra is kiterjesztik a programot.

Balogh Zsolt 

(Budapest)

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó