Gyereknap Nagydobronyban

Első ízben került megrendezésre a Nagydobronyi Kistérségben egy nagyobb szabású gyereknap. Sajnos a hűvös időjárás miatt az alkalom múlt héten elmaradt, viszont kárpótlásul színesebb programokkal várták a gyerkőcöket június 6-án a Nagydobronyi Stadionba.

Bara Tünde

A kistérség megalakulása óta a gyereknap az első nagyobb szabású rendezvény a településen. Az alkalom a gyerekek színpadi műsorával kezdődött, melynek keretében felléptek a Nagydobronyi Napsugár Óvoda, a Nagydobronyi Magyar Népművészeti Tulipán Tanoda, a Dimicsői Kultúrház, a Csongori Kultúrház, a Tiszaágteleki Gimnázium, a Nagydobronyi Művészeti Iskola, a Nagydobronyi Kultúrház és a Kisdobronyi Líceum növendékei.

A verses, dalos, táncos előadásokat követően a színpadon szépségversenyre került sor, míg a sportpályán ügyességi sportverseny zajlott. Ezenkívül a nap folyamán lehetőség nyílt körhintázásra, ugrálóvárra, kézműves foglalkozásokra és finom édességek elfogyasztására is.

Az aszfaltrajzversenyre szép számmal voltak jelentkezők. Miután az utolsó szabad helyet is kifestették az úttesten, a stadion területén kezdetét vette a tűzoltó-bemutató.

– Jól éreztem magam. A kedvencem az aszfaltrajzverseny volt, ahová én is beneveztem. Sokan kipróbálhatták a tehetségüket. Nagyon szép rajzok készültek, legalábbis nekem mindenkié tetszett. A tűzoltó-bemutató során felmászhattunk az autó tetejére, beülhettünk az autóba. Megmutatták, hogy hány féle vízsugárral lehet tüzet oltani. Ezenkívül benézhettünk egy mentőautóba is, láthattuk, hogyan néz ki és miként szállítják a betegeket – meséli élményeit a tizenegy éves Hegedüs Jázmin.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó