Kezdj újat Istennel! ● Kárpáti Igaz Szó

Utcai evangelizáció.

A beregszászi református gyülekezet szervezésében utcai evangelizációs estékre került sor a Vérke-parti városban, a templom melletti téren. Mint Taracközi Ferenc vezető lelkész elmondta, tulajdonképpen már hagyomány a gyülekezet életében, hogy június első hetében evangelizációs hetet szerveznek. – Sajnos az utóbbi években nem tudtuk megrendezni, ezért is örülünk, hogy most végre sikerült. Az első két este Monorról (Magyarország) érkezett egy lelkipásztor hozzánk, aki áldott szolgálattal hirdette Isten szavát. Aztán id. Pocsai Sándor, a Csongori Bethesda Szenvedélybeteg-mentő Misszió vezetője, illetve Pásztor Gyula, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia lelkésze szolgált közöttünk.

– Milyen témára épültek az alkalmak?

– Hála Istennek az emberek meghallották a hívást, és napról napra egyre többen jöttek, esténként több mint ötszázan vettek részt az alkalmon. Tehát kimozdultak, aminek nagyon örültünk, ugyanis a téma kifejezetten erre épült. A pandémia köztudottan sok mindent leállított, terveket, a megszokott mindennapi életet. Ezért igyekeztünk egy héten keresztül, estéről estére azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy merjünk újat kezdeni.

És itt most nem arról az újrakezdésről van szó, hogy kis idő után folytassuk, amivel azelőtt foglalkoztunk, hanem merjünk teljesen újat kezdeni.

Fontos volt, és az igehirdetők is kiemelték, hogy igazán újat Istennel lehet kezdeni, így ezúton is arra biztatok mindenkit, hogy itt az idő újat kezdeni, de ne mi próbálkozzunk, hanem engedjük, hogy Isten kezdjen velünk újat.

Sokan nem tudtak elmenni az alkalmakra, de a technikának, az internetnek köszönhetően online kísérhették figyelemmel az evangelizációs alkalmakat. Estéről estére nagyobb látogatottsága volt az élő közvetítésnek, volt, hogy tízezren is nézték, és nemcsak az itt élők, Németországtól megkezdve Angliában, Finnországban, Amerikában élő magyarok is.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó