Az egyik újonc átharapta a torkát a másiknak

Hokiban szokásos, kiütéses arányú győzelmet aratott a megyei labdarúgó-élvonal egyik újonca a másik ellen a pontvadászat 6. játéknapján.

Az Onokóci kistérség csapata, az FK Medea az Ungváron lejátszott bajnokin nyolc góllal terhelte meg a megyeszékhely szakosított sportiskolásainak ifjonc csapatát. A „kivégzésből” a veterán Ruszlan Szoszkida mesternégyessel vette ki a részét.
Magabiztos sikerrel erősítette meg domináns helyzetét a Huszti FC és a nyomában loholó Nagyszőlősi FC is. A szünetben még mindkét élmenő döntetlenre állt, de fordulás után könnyedén a maguk javára fordították az összecsapást. A husztiak legjobb gólvágója, Mihajlo Fljasko újra bevállalt egy duplát, míg az ugocsaiaknál Mihajlo Csedrik iratkozott fel kétszer a góllövők közé.

A megyei élvonal 6. fordulójában: FK Medea–Ungvári Szakosított Sportiskola 8–0, Rahói Kárpáti–Ilosvai Buzsora 2–2, Huszti FC–Vilhivci FC 4–0, Nagyszőlősi FC–FK Polena 3–1.

A husztiak 16 ponttal állnak az élen, a Mikola Gibaljuk irányította Nagyszőlős 14 pontos, a címvédő Ilosva a harmadik 10 ponttal, de egy meccsel kevesebbet játszott. A mezőny egyetlen tagjaként az ungvári sportiskolások még nem szereztek pontot.

Négy hazai siker mellett egy vendéggyőzelmet könyveltek el a megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályának Nyugati-csoportjában. Itt a munkácsi járási csapatok igencsak kisajátították a dobogót. A Keleti-csoportban némileg meglepő eredmények is születtek, ilyen a Kőrösmező hazai veresége és Aknaszlatina hazai pontvesztése.

A Nyugati-csoport 6. fordulójának eredményei: Nagyberezna–Kincses 3–1, Perecseny–Nevicke 3–1, Ivanyivci–Linci 3–1, Alsókerepec–Dolha 3–0, Borzsavszke–Zariccsa 0–2.

Az élboly: 1. Alsókerepec 16 pont, 2. Ivanyivci 15, 3. Dolha 12.

A Keleti-csoport 6. fordulójának eredményei: Kőrösmező–Visk 0–2, Aknaszlatina–Dubove 2–2. Tereszva–Técső 1–4. A Ruszke Pole–Nagybocskó ütközetre a vendégek nem jöttek el, így a pontokat a hazaik kapták, míg Ternovo ezúttal szabadnapos volt.

Az élboly: 1. Técső 13 pont, 2. Aknaszlatina 13, 3. Visk 10, 4. Kőrösmező 10.

Forrás:
KISZó/DGY
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó