Jószomszédi (v)iszony

A szerencsésebbek javára, a pechesek kárára válnak a közelükben élők.

Ukrajna több pontján történtek törvénysértő incidensek, melyek okozói vagy megakadályozói az áldozat szomszédságában élők voltak. Az eltérő gondolkodásmód miatt egyesek megszenvedték az őket körülvevő rossz társaságot, míg mások kellemesen csalódtak a mellettük lakók segítőkészségében.

Csuha Ivett

Precedensértékű volt az az eset, amikor a rendőrök őrizetbe vették a besurranót, aki épp kirabolt egy ungvári lakást, majd megpróbált elmenekülni a helyszínről. A törvénysértőt az áldozat szomszédjai akadályozták meg ebben. Megállították a férfit, és azonnal értesítették a rendőrséget.

Ezután az ungvári rendőrkapitányság munkatársai a helyszínre érkezve megállapították, hogy a már hasonló esetet elkövető, 27 éves megyeszékhelyi lakos tört be a lakásba. A férfi megrongálta az ablakot, és már bepakolta a táskájába a kiszemelt holmikat. Nem volt szerencséje, ugyanis a tetthelyről menekülve az áldozat szomszédja észrevette a fosztogatót, majd a rendvédelmi szervek kiérkezéséig útját állta.

Mint kiderült, a férfi a lopás idején bírósági határozattal 24 órás házi őrizet alatt állt.

A nyomozók lefoglalták a betöréshez használt eszközöket. Az ügy előzetes vizsgálata folyamatban van. Az elkövetőt hat év börtön fenyegeti.

Nem volt ilyen mázlija annak a Kijev megyei férfinek, akit szomszédja lapáttal vert halálra. Igaz, az áldozat „fegyvere” pedig egy kapa volt.

A különös eset Kijev közelében, a brovari járási Arkagyijivka faluban történt. A 62 éves ittas férfi kapával a kezében ment megverni a szomszédját, ám utóbbi cserébe megölte.

A konfliktus oka a szomszédok közötti állandó nézeteltérés volt. A kapcsolat rendezése közben a vendég a szerszámmal megütötte a házigazdát, aki válaszul felkapta a lapátot, majd feszítővasat ragadott, és nyolc ütést mért a „kellemetlen” látogató fejére, négyet pedig a hátára.

A férfi a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Mint kiderült, az elhunytat korábban családon belüli erőszakért már vonták felelősségre.

A „rossz vendéglátót” héttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó