Gyermeknap Badalóban ● Kárpáti Igaz Szó

Helyi összefogásnak köszönhetően szerveztek vasárnap Badalóban gyermeknapot. A település apraja-nagyja összegyűlt, hogy együtt szórakozzanak, együtt töltsenek felejthetetlen órákat.

Hegedűs Csilla

A rendezvény a Petőfi Sándor Kulturális Központban kezdődött, ahol Szalai Imre köszöntötte a szép számban összegyűlteket.

– Bízunk benne, hogy a mai napon mindenki jól érzi majd magát, különösen a gyermekek. Értük élünk, ők a jövő, de most még nekünk kell mindent megtennünk annak érdekében, hogy felhőtlen gyermekkoruk legyen – jegyezte meg Badaló elöljárója.

Tóth Győző, a Beregszászi kistérség képviselője, a KárpátHáz Civil Szervezet ügyvezetője Péter Csaba megyei képviselő, a KárpátHáz Civil Szervezet kuratóriumi elnökének üdvözletét tolmácsolta.

– Mindannyian tudjuk, hogy egy család, egy közösség, egy nemzet legértékesebb része a gyermek. Ezért is nagy öröm, hogy Badalóban is rendezhettünk egy kizárólag nekik szánt programot, amikor kedvükre játszhatnak, szórakozhatnak. Úgy hiszem, hogy nekünk, képviselőknek kötelességünk megteremteni a körülményeket, feltételeket ahhoz, hogy a gyermekek megmutathassák a tehetségüket. Mi pedig mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez a jövőben is így legyen – hangsúlyozta a képviselő.

– Mindenkinek meg szeretném köszönni a segítséget, hogy ez a mai csodálatos nap létrejöhetett – fejtette ki Székely József, a Beregszászi kistérség képviselője.

Az ünnepi műsor keretében elsőként a falu legkisebbjei, az óvodások léptek színpadra, versekkel, táncokkal, dalocskákkal örvendeztették meg a nézőközönséget, majd a Petőfi Sándor Kulturális Központ tánccsoportjainak és a Gvadányi József Gimnázium növendékeinek műsora következett. A fellépések után a gyerekeket a kulturális központ előtti téren ugrálóvár várta, de előbb mindenki megkóstolhatta a több kilós, ízletes gyermeknapi tortát.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó