KISZó-kérdés: Európa (futball)lázban ég

Az öreg kontinens nagy részén tombol a nyár. Ennek ellenére nem a hőség az, ami igazán felforrósítja a légkört, a hangulatot, hanem egy játék. Pontosabban, a labdarúgás, még pontosabban az Európa-bajnokság.

Vannak, akik vallják: foci nélkül is lehet élni, csak nem érdemes. Ez számomra enyhe túlzásnak tűnik, viszont megértem a fanatikusokat. Volt idő, amikor krétával több helyen is felírtam a kerítésekre: Bene, Farkas, Mészöly, Magyarország–Brazília 3:1! Hajrá Magyarok.

Nem tegnap történt, a labdarúgásban kicsit is jártasok pontosan tudják, hogy akkor 1966-ot írtunk, s a világraszóló eredmény az angliai vb-történt.

Minden bizonnyal ilyen lelkesedéssel, nosztalgiával emlékeznek majd a mostani tizenévesek arra, hogy a magyar válogatott Budapesten, Eb-mérkőzésen vezetett és végül döntetlent ért el a regnáló világbajnok franciák ellen.

A Kárpáti Igaz Szó Facebook-oldalán legutóbb arról kérdeztük olvasóinkat, felborítja-e életüket a futball Eb.

A válaszadók harmada hölgy volt, ami arra is utal, hogy az „erősebb gyengébb nemet” sem hagyja hidegen a kontinenstorna, a magyar válogatott szereplése.

A férfi válaszadók fele össze tudja egyeztetni napi teendőit a focidömping figyelemmel kísérésével, a másik fele viszont az Eb bűvkörében él.

Horváth Sándor

Fotó forrása: 24.hu

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó