Ballagás a Fenyőfácskában ● Kárpáti Igaz Szó

Szép hagyománnyá vált, hogy az óvodákat elhagyó gyermekeknek ballagási ünnepséget szerveznek. A beregújfalui Fenyőfácska óvodából tizenkét kisgyermek ballagott el, akik hamarosan az iskola padjait koptatják, és Princ Erika lesz az első tanító nénijük.

Hegedűs Csilla

– Nagy nap ez a mai szülőnek, gyermeknek, pedagógusnak egyaránt. Alig három éve, hogy ezek az aranyos gyermekek beköltöztek ide, s itt töltötték napjaik nagy részét. Szép idők voltak ezek, s úgy hiszem, mindenki jól érezte magát – mondta Kovács Ilona, az óvoda vezetője.

A gyermekeknek azt kívánta, a jövőben legyenek bátrak, szerezzenek sok tudást, élményt, barátokat, óvodájukat pedig ne feledjék.

Tóth Győző, a Beregszászi kistérség képviselője, a KárpátHáz Civil Szervezet ügyvezetője átadta Péter Csaba megyei képviselő, a KárpátHáz Civil Szervezet kuratóriumi elnökének üdvözletét, majd csodálatos bejelentést tett.

– Közös munkánk, az anyaország támogatása eredményeként, nemsokára elkezdődhet a klub, a jövőbeni II. Rákóczi Ferenc Kulturális Központ teljes körű felújítása. Bízom benne, hogy a kulturális központ a helyi közösség minden tagjának hasznára lesz. Egy másik programunk, a néptáncoktatás újraélesztése. Itt, Beregújfaluban is ezt szeretnénk tenni, és reméljük, erre is lesz igény a gyerekek részéről – jegyezte meg az ügyvezető.

A ballagó ovisok színes műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek.  Fellépésük után pedig örülhettek a sok-sok ajándéknak, melyeket az óvónéniktől, a szüleiktől vehettek át. Tóth Győző a KárpátHáz nevében iskolakezdő csomagot adott át a tizenkét gyereknek.

 

Forrás:
KISZó/Fotó: Hegedűs Csilla

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó