Beindult az élet a csetfalvai Móricz Zsigmond Kulturális Központban ● Kárpáti Igaz Szó

A hétvégén megtartották az első nagyszabású rendezvényt a nemrég átadott csetfalvai Móricz Zsigmond Kulturális Központban. Gyermeknap keretében a falu legkisebbjei bemutathatták tehetségüket, tánc- és énektudásukat szüleik, hozzátartozóik legnagyobb örömére. Elsőként az óvodások, majd a Móricz Zsigmond Kulturális Központ tánccsoportjai mutatkoztak be. Vendégként szerepelt a Halábori Tiszavirág Tánccsoport. Molnár József szaxofonon játszott, az ünnepi műsort fergeteges Cha-cha-cha zárta.

Hegedűs Csilla

Tóth Győző, a Beregszászi kistérség képviselője, a KárpátHáz Civil Szervezet ügyvezetője kiemeltem, élet költözött a kulturális központba, hiszen éppen ez volt a cél.

– Boldogság tölti el a szívemet, hogy ennyi szép és tehetséges gyermeket láthatok, akik fantasztikus előadást produkáltak. Remélem, az első gyereknapot sok rendezvény követi majd, mondta és élve az alkalommal átadta Péter Csaba megyei képviselő, a KárpátHáz Civil Szervezet kuratóriumi elnökének az üdvözletét.

Tóth Natália, a kultúrház vezetője, könyvtáros köszönetet mondott a szülőknek, nagyszülőknek, akik közreműködtek abban, hogy létrejöjjön e rendezvény. Hozzátette, ezt mindenképpen folytatni szeretnék.

A gyerekek a nap folyamán kipróbálhatták az arcfestést, a körmüket is kifesthették, és selyemrózsát készíthettek szalagból. Különböző vetélkedőkre is sor került: zsákbanugrálás, kötélhúzás, lufistánc. A legjobbak édességet kaptak, míg a tombolán plüssállatokat és édességet lehetett nyerni. A résztvevőket frissen sült fánkkal, töltött káposztával, üdítőkkel kínálták.

Később Kovács István tánctanár vezetésével fergeteges táncházra került sor, melyben a gyerekek mellett a szülők is részt vettek. Az első csetfalvai gyereknap diszkóval zárult.

Forrás:
KISZó/Fotó: Hegedűs Csilla

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó