Újabb magyar segítség: közel 90 millió forintos egészségügyi segélyszállítmány érkezett Kárpátaljára

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az orosz inváziót követően az elsők közt kezdte meg a segítségnyújtást. Magyarország kormánya megbízásából április 8-án újabb 2 kamion humanitárius segélyszállítmány érkezett Kárpátaljára. A rakomány gyógyászati segédeszközöket, gyógyszereket tartalmaz közel 90 millió forint értékben.

Varga Brigitta

– A szállítmány jelentős része a tiszasalamoni humanitárius segélyeket gyűjtő raktárbázisra kerül a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás részére, valamint a beregszászi raktárunkba is szállítunk majd ebből. A rakomány egészségügyi segédeszközöket és vény nélkül beszerezhető gyógyszereket tartalmaz. Ezek az eszközök a kárpátaljai menekültszállásokon lesznek szétosztva, ezzel is segítve a megyébe érkező menekültek teljes körű ellátását – fejtette ki a helyszínen Gerevich János, az ökumenikus segélyszervezet kárpátaljai felelőse.

A Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás nevében a segélyszállítmányt Valerij Luncsenko parlamenti képviselő vette át és mondott köszönetet.

– Nagyon fontos a mostani nehéz időkben az ország számára a humanitárius támogatás. Elsősorban szeretném köszönetemet kifejezni a magyar fél támogatásáért, amelyet hadseregünknek és a nehéz helyzetben lévő civil lakosságnak nyújtanak. Mérhetetlenül hálásak vagyunk ezért. Ma egy újabb segélyszállítmányt fogadtunk, amely létfontosságú gyógyszerekből áll. Azon dolgozunk, hogy a jövőben további humanitárius szállítmányok érkezzenek Ukrajnába.

A jelentős értékű adomány a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a kormányzati Hungary Helps Program, valamint a Magyar Honvédség felajánlásával érkezett.

Újabb magyarországi segélyszállítmány érkezett Kárpátaljára

 

Forrás:
KISZó/Fotó:Zunko Barnabás

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó