A Krími Platform után még egy testület alakult a félsziget visszaszerzése céljából

Volodimir Zelenszkij elnök rendeletet írt alá a 2014-ben Oroszország által önkényesen elcsatolt Krími Autonóm Köztársaság és Szevasztopol visszafoglalásával és reintegrációjával foglalkozó tanácsadói testület felállításáról.

A testületet személyesen Zelenszkij elnök vezeti. Andrij Jermak, a kijevi elnöki iroda vezetője egy hónapot kapott arra, hogy javaslatot tegyen a testület összetételére. Tavaly Ukrajna már életre hívott egy nemzetközi kezdeményezést ebben a kérdésben, a Krími Platformot.

Mire lehet jó a Krími Platform?

Az ukrán államfő elnökletével főhadiszállás-ülést is tartottak. Olekszij Danilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a Twitteren közölte, hogy a megbeszélésen számos aktuális biztonsági kérdés szóba került, különös tekintettel a jelenlegi katonai-stratégiai helyzetre, az állam védelmének erősítésére az információs térben, valamint a honvédségi és belbiztonsági rendeletek végrehajtásának helyzetére.

A krími félsziget sorsa terítékre került azon a megbeszélésen is, amelyet Igor Zsovkva, Zelenszkij hivatalának helyettes vezetője folytatott magyarországi hivatali partnerével.  A felek kitértek az augusztus 23-ra, online formában tervezett nemzetközi Krími Platform előkészületeire is.

Elnöki Hivatal: Ukrajna hálás Magyarországnak

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó