Zelenszkij NATO-csatlakozással válaszolna a jogtalan orosz területbitorlásra; Kilométeres sorok, több napig tartó várakozás; Lezajlott a Szól a Fülemüle!; Senki sem tartja jó ötletnek a szombati tanulást

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 ZELENSZKIJ NATO-CSATLAKOZÁSSAL VÁLASZOLNA A JOGTALAN OROSZ TERÜLETBITORLÁSRA – Kijevben alaposan kiverte a biztosítékot Elon Musk alternatív „béketerve”.

👉 KILOMÉTERES SOROK, TÖBB NAPIG TARTÓ VÁRAKOZÁSA Kijev–Csap főúton akadozik a forgalom, s ez megnehezíti a főútvonal mentén élők mindennapjait is.

👉 A MAGYAR NÉPZENE ÉS NÉPTÁNC CSODÁLATOS VILÁGALezajlott a Szól a Fülemüle! Kárpátaljai népzene és néptánc tehetségkutató verseny döntője.

👉 A SZÉPKORÚAKAT MÉLTATTÁKAz idős embereknek zenés-irodalmi műsorral kedveskedtek Beregszászban a helyi református gyülekezet fiatal tagjai.

👉 KEVESEBB AZ ISKOLÁS ÉS AZ ÓVODÁS A BEREGSZÁSZI KISTÉRSÉGBENÜlésezett a Beregszászi Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága.

👉 HÁBORÚS KÖLTSÉGVETÉS KÉSZÜL UKRAJNÁBANA kijevi kormány által már jóváhagyott, s a törvényhozás elé terjesztett dokumentum szerint 2023-ban 29,8 milliárd dollárt fordítanának a háborús kiadások fedezésére.

👉 BEREGSZÁSZ TITKAHorváth Sándor publicisztikája.

👉 SENKI SEM TARTJA JÓ ÖTLETNEK A SZOMBATI TANULÁSTLegutóbbi KISZó-kérdésünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink támogatják-e a hatnapos tanítási hetet? Szülők, pedagógusok és iskolaigazgatók mondták el a véleményüket a kérdésben.

👉 „MESÉS” VERSENY BEREGSZÁSZBANA versenyzők, mintegy hetvenen, a Beregszászban, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán mérték össze tudásukat.

👉 „…A HOBBIM A MUNKÁM, A HIVATÁSOM, A MEGÉLHETÉSEM”Kulcslyuk rovatunk vendége Tóth Márta, a Nagyszőlősi Révész Imre Galéria vezetője.

👉 ALMÁSI ZOLTÁN: „NINCS ANNÁL TERMÉSZETESEBB, MINT AMIKOR AZ EMBER AZT JÁTSSZA, AMIT SAJÁT MAGA ALKOTOTT”A csellistát leggyakrabban a természetből érkező hangok érintik meg.

👉 A GOMBA SEM JÓ, HA MÉRGESA mérgezés tünetei egy-két órán belül is jelentkezhetnek.

👉 PÉTER KITTI: „MINDIG IS EZT AKARTAM, MINDIG EZ VOLT AZ ÁLMOM!”A badalói lány jelentkezett Magyarország legismertebb tehetségkutatójába, az X-Faktorba.

👉 BOTKA ENDRE: BOLDOGGÁ TUDTUK TENNI A SZURKOLÓINKATExkluzív interjú az FTC és a magyar válogatott játékosával.

👉 „…HOGY MÉG UNOKÁINK IS LÁTHASSÁK…”Viseletkiállítás Nagyszőlősön.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó