Zelenszkij elmagyarázta, miért nem tárgyalnak Oroszországgal

Moszkva olyan feltételeket támasztott, amelyek Ukrajna számára elfogadhatatlanok – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Corriere della Sera olasz napilapnak adott csütörtökön megjelent interjújában, adta hírül az Unian hírügynökség.

Az államfő szerint Oroszország nem akar komolyan tárgyalni, mivel továbbra is Ukrajna megszállására törekszenek.

“Rendelkezünk sajt hírszerzési információkkal, valamint amerikai, brit és török stb. partnereinktől is kapunk adatokat. Egy dolog, ha valaki ebben az országban nyilvánosan mond valamit, és más, ha ismerjük a valós helyzetet. Először is, nem érdekli őket a párbeszéd, mert ezzel nem érik el a céljaikat, ami Ukrajna megszállása” – fogalmazott Zelenszkij.

Az ukrán elnök szerint a megszállók feltételei szerint Kijevnek el kell ismernie a Krímet az Orosz Föderáció részeként, és le kell mondania a Donbász egy részéről.

“Moszkva olyan feltételeket támasztott, amelyek Ukrajna számára elfogadhatatlanok. Szándékosan olyan javaslatokkal állnak elő, amelyek csak tovább bonyolítják a helyzetet” – magyarázta Zelenszkij, aki úgy véli, hogy az oroszok valóban tárgyalni akarnak majd abban a pillanatban, amikor rájönnek, hogy teljesen magukra maradtak ebben a háborúban, és nem tudják elfoglalni Ukrajnát.

Kapcsolódó:

Felmérés: nincs esély az orosz–ukrán tárgyalások folytatására

Háború: az amerikai külügyminiszter nem utasítja el a diplomáciai tárgyalásokat

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó