Magyarországi óvodások teszik örömtelibbé a kárpátaljai gyermekek ünnepét

Az adventi időszakban négy Veszprém megyei óvoda összefogásának köszönhetően 109 kárpátaljai kisgyermek karácsonya válhat örömtelibbé – tájékoztatott a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ).

Tiszaágtelek, Badaló, Szolyva és Gut települések óvodásai egy-egy papírlapon juttatták el kívánságaikat a Veszprém megyei Balatonalmádi, Balatonarácsi és Balatonfüredi Református Óvodákba. Az ide, valamint az Alsóörsi Napraforgó Óvodába járó gyermekek és családjaik pedig valóra váltották a kárpátaljai gyermekek álmát.

A Kárpátaljai Református Egyház tűzoltó autót kapott

December 2-án Főtiszteletű Steinbach József dunántúli református püspök, a Balatonalmádi Református Egyházközség lelkipásztora adta át a gyülekezet által fenntartott Nádas Református Óvodában dr. Kálmán Csaba, a Magyar Református Szeretetszolgálat kurátora részére az intézmény által összegyűjtött játékokat, hogy azokat az alapítványunk még karácsony előtt eljuttathassa Kárpátaljára.

Szintén pénteken érkezett Kárpátaljára Juhász Márton, az MRSZ ügyvezető igazgatója, illetve Katona Viktória ügyvezető helyettes, a kárpátaljai szolgálatokért felelős lelkipásztor is, akik Zán Fábián Sándornak, a Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) püspökének, valamint a KRE fenntartásában működő intézmények vezetőinek ezer darab tartósélelmiszer-csomagot adtak át Beregszászban.

A Magyar Református Szeretetszolgálat továbbra is segíti Kárpátalját

81 millió forintot fordít óvóhelyek kialakítására a Magyar Református Szeretetszolgálat • Kárpáti Igaz Szó

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó