Kárpátaljaiak Zelenszkij listáján

A Nép Szolgája hétvégi kongresszusán bejelentették, hogy a párt minden egyéni választókerületben indít jelöltet az előrehozott parlamenti választásokon – áll a zn.ua tudósításában. A pártlistán az első százban két kárpátaljai szerepel.

A 68-as számú, Ungvár központú választókerületben a Volodimir Zelenszkijt támogató politikai erő Igor Kocsutot indítja. A képzőművész-üzletemberrel kapcsolatban a mukachevo.net megemlíti, hogy egyik alapítója a Kochut ékszermárkának.

A hírportál értesülése szerint a politikai fórumon közzétették a pártlista első száz jelöltjének nevét. A névsorban két kárpátaljai található. Igor Krivosejev, a párt kárpátaljai alapszervezetének megszervezője a harmincnyolcadik, Anatolij Kosztyuh, az Izsák Rádió alapítója a 78. helyet kapta. Megjegyzendő, hogy elemzők szerint a lista első száz helye biztos bejutást jelent.

A zn.ua emlékeztet: a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint a Nép Szolgájának támogatottsága meghaladja a 48 százalékot. A második helyen az Ellenzéki Blokk – Az Életért áll 10,7 százalékkal. Az Európai Szolidaritást (Petro Porosenko új pártja) 7,8, a Batykivscsinát 6,9, a Holoszt (Hang) 5,6 százalékon mérik.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó