Zelenszkij pártja nagyon vezet

A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) május 26. és június 7. között végzett felmérésének eredménye szerint továbbra is nagy előnnyel vezeti a pártok népszerűségi listáját Zelenszkij pártja, amelyet az összes megkérdezett 32,1 és a biztos pártválasztók 48,5 százaléka választana.

A második helyen a Viktor Medvedcsuk, Vlagyimir Putyin orosz elnök bizalmasa által irányított Moszkva-barát politikusokból álló Ellenzéki Platform – Az Életért nevű párt áll, amelyet az összes megkérdezett 7,8, a biztos szavazók 11,8 százaléka támogat. A harmadik helyen Petro Porosenko volt elnök újjáalakult pártja, az Európai Szolidaritás áll 5,4, illetve 8,1 százalékos támogatottsággal.

Timosenko pártja jelenleg a negyedik helyen áll, rá az összes megkérdezett 5,1, a biztos szavazók 7,8 százaléka készül voksolni. Ötödik helyre jött fel Szvjatoszlav Vakarcsuk rockénekes nemrég alakított Holosz nevű pártja, amelynek a biztos választók körében 5,6 százalékos a támogatottsága, az összes megkérdezett közül pedig 3,7 százalék szavazna rá, ha most lenne a választás.

Több jelenlegi parlamenti párt viszont – Népfront, Radikális Párt, Szamopomics – nem jutna be a törvényhozásba, mint ahogyan Volodimir Grojszman új formációja és az egyesített nacionalisták sem.

Forrás:
MTI/KISZó

Post Author: KISZó