Finom volt, szép volt – elfogyott

A megyei könyvtár idegen nyelvű osztálya idén is – immár hatodszor – megrendezte a tortanapot. Mint korábban, most is gyerekeket láttak vendégül, akik ezúttal nem könyveket kölcsönöztek, hanem süteményeket díszítettek, a cukrászat alapfogásaival ismerkedtek.

Az Ungvári 10-es Számú Dayka Gábor Középiskola csapatát Mihalkovicsné Tóth Krisztina, szervező pedagógus és Leskó Csilla alsós tanár a Homoki Általános Iskola tanulóit Tóth Antónia könyvtáros kísérte el.

Az osztály munkatársai a kidíszítendő túrótorta és franciakrémes (2019 ugyanis a francia nyelv éve Ukrajnában), illetve egyéb kész, majdnem kész nyalánkságok mellett szakácskönyvek, receptek, a cukrászkodáshoz szükséges régi, de még most is praktikus eszközök kiállításával is várták a vállalkozó kedvű gyerekeket.

A kiállítási tárgyakkal és modernebb változataikkal tucatszám készültek a díszítések. A formáknak és megoldásoknak, a színek kavalkádjának a képzelet sem szabott határt. Így aztán a sütemények nemcsak finomak, hanem szépek is lettek. Nem csoda, hogy gyorsan el is fogytak.

Az elmúlt évek gyakorlatát követve, álljon itt a már megszokott befejezés: a tortanapi sokadalom nem jöhetett volna létre a könyvtárosok és családtagjaik önzetlen támogatása nélkül.

H. S.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó