Dr. Spenik Sándor: a provokációk azt igazolják, hogy jó úton járunk

Az utóbbi napokban különböző csatornákon, jellemzően ukrán forrásokból olyan hírek keltek szárnyra, ami a két helyi magyar szervezet közötti viszony élezését célozza.
Adódik a kérdés: vajon kiknek és miért lehet érdekük a magyar egység rombolása? Kérdésünk megválaszolásért dr. Spenik Sándorhoz, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) döntéshozó szervének, az Ukrajnai Magyar Nemzeti Tanácsnak (UMNT) az elnökéhez fordultunk.

– Az utóbbi napokban nagyon sajnálatos módon valóban szárnyra kaptak rosszindulatú álhírek. Teljesen egyértelmű ezeknek a célja.

Egyesek azt szeretnék, ha konfliktusok, viszály terhelné meg az UMDSZ és a KMKSZ közötti kapcsolatokat, ami ma a partnerségről, az együttműködésről szól.

Ennek a legjobb példája a közös jelöltállítások a július 21-i előrehozott választásokra. A két szervezet közötti tárgyalások eredményeként a KMKSZ és az UMDSZ közös támogatásával indul Brenzovics László a 73. választókerületben, Barta József a 68. választókerületben, Tóth Miklós pedig a 69-es körzetben. Nekünk pedig e három jelölt mögé kell felsorakoznunk – fejtette ki az UMNT elnöke.

– A nemtelen rágalmazások mögött az húzódhat meg, hogy ellenfeleink félnek a magyar egység megteremtődésétől, s éppen ezért mocskos módszerekkel dolgoznak ez ellen. Számunkra ez viszont egy megerősítés, hogy jó úton járunk.

A magyar–magyar párbeszéd, a közös indulás megsokszorozza az erőnket, amit egyesek mindenféle alattomos módszerekkel próbálnak majd szétforgácsolni.

Teszik ezt álhírek terjesztésével, de ide sorolandó az is, hogy ál-jelölteket állítanak a magyarság jelöltjeivel szemben. Várható, hogy a kampány további részében is számolnunk kell hasonló negatívumokkal – mondta el Spenik Sándor.

– Ezek az álhírek megbomlaszthatják a magyar összefogást?
– Szilárd meggyőződésem, hogy nem. Számunkra csakis a partnerségi együttműködés, az összefogás az egyetlen helyes és járható út. Az UMDSZ messzemenőkig kiáll emellett és minden tőle telhetőt megtesz a magyar jelöltek sikeres szereplése érdekében.

Forrás:
KISZó/Dunda György

Post Author: KISZó