Politikai következményekkel járhat a Steinmeier-formula elutasítása

Ukrajna nem léphet vissza következmények nélkül a Steinmeier-formula alkalmazásától, jelentette ki Bohdan Jaremenko, a Nép Szolgája parlamenti képviselője.

A törvényhozás nemzetközi kapcsolatokért felelős bizottságának vezetője elmondta, Ukrajnára is kötelezettségeket ró a minszki kontaktcsoport ülésén született megállapodás, amitől nem léphet vissza.

A politikus szerint a diplomáciai rendezési tervből való kivonulás súlyos politikai következményekkel járna Kijevre nézve.

Mint ismert, Ukrajna beleegyezett a még 2016-ban kidolgozott Steinmeier-formula jogi végrehajtásába, ami elégedetlenségi hullámot váltott ki a lakosság bizonyos rétegeiből. Mint arról a KISZó Online már beszámolt, vasárnap Kijevben és más nagyvárosokban, többek között Ungváron is, demonstrációkat szerveztek a szerintük kapitulációt jelentő Steinmeier-terv ellen tiltakozva. A fővárosi akcióban feltűnt Petro Porosenko volt elnök is, aki valósággal dühöng a donbászi rendezés miatt, noha a volt német külügyminiszterről elnevezett terv az ő hivatali idejében és az ő szorgos közreműködésében készült.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó