Családorvosi rendelőt adtak át Zápszonyban

A Kárpátaljai családorvosi rendelők felújításának támogatása elnevezésű fejlesztési projekt keretében összesen huszonhét egészségügyi objektum újul meg Kárpátalján, ebből tizenegy a Beregszászi járásban. A zápszonyit csütörtökön adták át. A felújítás összköltsége közel másfél millió hrivnyába, azaz több mint 14 millió forintba került.

Pánczél Károly, a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának (NÖB) elnöke az ünnepélyes átadón kihangsúlyozta, semmi nem fontosabb az egészségnél.

– Minden más probléma megoldható. Ám ha gyógyulásra van szükségünk, találjunk megfelelő orvost és megfelelő intézményt. Lehet, hogy ez kicsit furcsán hangzik, de azt kívánom, hogy a felújított rendelőnek kevés látogatója legyen, de ha valakinek mégis ide kell jönnie, akkor szép és jó körülmények várják, s részesülhessen megfelelő ellátásban – fejtette ki a NÖB elnöke.

Emlékeztetőül elmondta, a héten óvodaátadásra is sor került Ungváron, korábban Nagydobronyban líceumot avattak. Kifejtette, az, hogy gondoskodnak az ifjúságról, felújítják az egészségügyi intézményeket, és megvalósulnak a gazdaságélénkítő támogatások, mindez azt szolgálja, hogy az itt élők helyben lássanak
jövőképet.

– Nem telik el nap a várakozási időszakban, hogy kisebb vagy nagyobb csodát ne hozna. A kárpátaljai Adventi időszakban gyakorlatban tudjuk megtapasztalni, és megvallani, hogy érdemes megmaradni magyarnak, és az összes nemzetiséggel együtt békében élve, az évszázados hagyományokat tovább őrizni – kezdte köszöntőjét dr. Grezsa István miniszteri biztos.

Hozzátette, az épületek megújulása mellett számos rendelői alapfelszereltséget is biztosítottak, s ez a támogatás sem ér véget.

Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, a falu szülötte köszönetet mondott a magyar kormánynak a folyamatos segítségért, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatás nevében Bimba Ferenc elnökhelyettes fejezte ki a közösség háláját, akihez csatlakozott Bacskai László, Zápszony polgármestere is. Tilki Attila, a NÖB tagjának keresetlen szavai után a felújított épületre és a jelenlévőkre Orosz Zsolt, református lelkész kérte Isten áldását.

Milyó Erika helyi családorvos, aki 2016-ban az Év családorvosa volt, beinvitálta a vendégeket az épületbe, hogy tekintsék meg belülről is a megújult intézményt. Az átadón többek mellett részt vett Buhajla József, az ungvári főkonzulátus főkonzulja, Szilágyi Mátyás, a beregszászi konzulátus főkonzulja, Ruszlana Hegyes, a Beregszászi Járási Családorvosi Hálózati Központ vezetője.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó