Túszdráma egy kijevi bankban

Túszejtés történt az ukrán főváros egyik bankfiókjában hétfő délelőtt. A belügyminiszter-helyettes pszichésen labilis személyiségű embernek nevezte a túszejtőt, aki egy 32 éves üzbég állampolgár.

A rendelkezésre álló információk szerint, a férfi 11 órakor (kelet-európai idő) sétált be a belvárosi bankfiókba, az ott dolgozókkal közölte, hogy bomba van a hátizsákjában. A férfi a bent tartózkodó ügyfeleket és a bankfiók munkatársait is elengedte, a pénzintézet vezetője saját felelősségre az épületben maradt. A rendőrök lezárták a környéket és telefonon tárgyalnak a túszejtővel.

Anton Herascsnko, belügyminiszter helyettes a ZIK tévécsatornának nyilatkozva közölte, hogy sikerült azonosítani a férfit. A túszejtő a 32 éves Karimov Szuhrob üzbég állampolgár. A közösségi médiában létrehozott profiljából arra a következtetésre jutottak a hatóságok, hogy a férfi pszichésen labilis személyiségű.

„Egyelőre nem tudjuk mennyire vehetők komolyan a túszejtő kijelentései, hogy valóban van-e nála robbanószer. Ezért úgy döntött a rendőrség, hogy tárgyalásos úton próbálja meg rendezni a helyzetet” – fogalmazott Herascsnko.

Meg nem erősített információk szerint a férfi azt követeli, hogy élőben szerepelhessen a tévében, azt nem tudni, hogy mit szeretne az adásban közölni.

Kérdéseket vet fel a lucki túszdráma

Post Author: KISZó