A minisztérium új korlátozásokat akar bevezetni

Szó esett a közétkeztetési intézmények munkaidejéről és iskolák munkarendjéről is.

Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma hamarosan új korlátozások bevezetését fogja javasolni annak érdekében, hogy megelőzzék a koronavírus-fertőzés gyors terjedését, áll az UNIAN beszámolójában.

Erről az egészségügyi minisztérium helyettes vezetője, országos tisztifőorvos számolt be. Viktor Ljasko  a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó állami bizottság ülésén elhangzottakból kiemelve megjegyezte:

„Nemsokára az egészségügyi minisztérium  új karantén-korlátozásokat fog bevezetni,

ami többek között vonatkozik majd az közétkeztetési intézmények munkaidejére is. Új eljárásokat javaslunk az oktatási intézmények számára is, többek között áttekintjük a távoktatásra való áttérés lehetőségét bizonyos osztályok esetében, illetve bizonyos területeken, a járványügyi helyzettől függően.“

Mindeközben a kormány pénteken áttekintette az ország járványügyi mutatóit, aminek értelmében újraosztotta az ország területét különböző színnel jelölt zónákra.

Vörös zóna lett Kanyiv és Szumi városa.

Kárpátalján Ungvár, a Nagybereznai, a Perecsenyi és az Ungvári járás narancssárga zónába került.

A sárga zónában a legenyhébb korlátozások vonatkoznak Beregszászra, Munkácsra, Husztra és Csapra, valamint a Volóci, Ilosvai, Munkácsi, Szolyvai és Técsői járásra.

Az ország zónákra osztását az alábbi térképen tekinthetik meg:

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó