Okos és tehetséges │KISZó-portré

Ráti Lilient sok minden érdekli, például az ének és a zene. A Nagydobronyi Református Líceum tanulója nagyon szeret tanulni, szabadidejében pedig valamilyen kreatív dologgal köti le magát.

A nagydobronyi Lilien imád iskolába járni. Az új tanintézménnyel számos új barátra tett szert, aminek nagyon örül. Tetszik neki a szép környezet, és könnyen megbarátkozott a változással.

– Mindegyik tantárgyat szeretem, de a szívemhez mégis a matematika, informatika, torna, magyar nyelv és történelem áll legközelebb – meséli a kis ötödikes.

Most azon van, hogy teljes mértékben megszokja az új környezetet. Korábban elkezdett járni énekre és táncra, most pedig beiratkozott citerára.

– Régóta énekelsz?

– Igen, óvodás korom óta. Többször vettem részt népdaléneklési versenyen a Csipetke énekeggyüttes tagjaként. Tavaly első helyezettek lettünk az Által mennék én a Tiszán népdaléneklési versenyen. A szép hangomat talán anyukámtól örököltem, mert apának nincs jó hangja. A tánc is közel áll hozzám, tagja vagyok a helyi néptáncegyüttesnek is. Ezenkívül több tantárgyi vetélkedőn is részt vettem már matematikából és magyar nyelvből – folytatja Lili.

Lilien hobbija a kézműveskedés, rajzolás, szereti a kreatív dolgokat. Még nem tudja, mi lesz, ha felnő, mivel sok minden érdekli. Akart már lenni hercegnő, orvos, ruhatervező, énektanár, fodrász is. Most leginkább olyan szakmán gondolkozik, amelyben nagy szerepet játszik a kreativitás.

Bara Tünde

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó