Nyerteseink: A tanító nénit az unokája és az olvasás tölti fel

Komári Mária közel negyven esztendeje tanítja a kisgyermeknek az ABC-t, vezeti be őket az olvasás és számok birodalmába. A nagybégányi tanítónő elárulta, úgy véli, jól döntött annak idején, hogy a pedagógusi szakmát választotta.

– 1982-ben szereztem diplomát a Munkácsi Tanítóképzőben, fiatal tanítóként a guti és a kisbégányi iskolában dolgoztam, majd 1990-ben kerültem haza, s immár húsz éve a szülőfalumban, a helyi általános iskolában alsós tanítóként tevékenykedem. Most lett ismét első osztályom, 17 kis nebulóval. Ez új kihívást jelenet, mivel májusban a negyedik osztályt mindösszesen hat gyermekkel bocsátottam ki, de eddig még minden rendben zajlik, a gyerkőcök figyelmesek, okosak, elég hamar belerázódtak a tanulásba – mondta a lelkes pedagógus, aki igazi szeretettel beszél a kis tanítványairól.

Mária hét éve özvegy, fiai már felnőttek, a fiatalabb még nőtlen, az idősebb nős. Négy hónappal ezelőtt született meg első unokája, Amélia. Egy portán élnek, így nagyon sok időt tölthet a kislánnyal.

– Amikor csak tehetem, pesztrálok, de természetesen a kertben és a háztartásban is van munka bőven. Szabad időmben szívesen olvasok, rengeteg könyvem van. Több, mint ezer, főként szépirodalmi mű sorakozik a polcokon. A műfaj nem számít, minden jöhet, csak olvasmányos legyen. Emellett az újságokat is rendszeresen böngészem, a Kiszót gyermekkorom óta olvasom, a leginkább a receptek érdekelnek, a gyerekoldalt is nagyon szeretem, mint ahogy a háztartással kapcsolatos cikkek és még sorolhatnám – mondta nyertesünk, aki az EKO vállalat által felajánlott élelmiszercsomagot vihetett haza.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó