Beindult az Ökumenikus Segélyszervezet téli segélyprogramja

Több mint két évtizedes kárpátaljai segítségnyújtása keretében idén is külön segélyakcióval támogatja a rászoruló, nehéz körülmények között élő nagycsaládosokat, az egyedülálló időseket az Ökumenikus Segélyszervezet a tél beállta előtt. A Megyei Jogú Városok Szövetsége támogatásának és a segélyszervezet október elsején meghirdetett pénzadománygyűjtő kampányának is köszönhetően szerdán megkezdték az élelmiszercsomagok, valamint a téli tüzelő kiosztását.

– Minden évben ilyenkor, október közepén indul az őszi-téli akciónk, az idén 2400 élelmiszercsomagot fogunk kiosztani, és 300 nyugdíjas, illetve rászoruló család kap majd fél-fél tonna brikettet – mondta Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai-kárpátaljai kirendeltségének vezetője. Hozzátette, a koronavírus járvány idején az idősek különösen nagy veszélyben vannak, ezért ők külön figyelmet igényelnek, természetesen házhoz szállítják nekik is az adományt.
A gyűjtés továbbra is folytatódik, a legnagyobb szponzor a Megyei Jogú Városok Szövetsége, amely 30 millió forinttal járult hozzá az akcióhoz. Egyelőre a beregszászi és a beregszászi járási rászorulók részesülnek a támogatásból, de ha a források engedik, a támogatást kiterjesztik más járásokra is.

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársait néhány helyszínre mi is elkísértük. A beregszászi Gleba Tímea a családfenntartó, öt gyermeke van és egy beteg férje. Az asszony elmondta, a támogatás nagyon jól jött, az élelmiszercsomagnak és a fűtőanyagnak is nagy hasznát veszik.


Asztélyban két egyedülálló nyugdíjas, Kiss Piroska és Csok Imre részesült támogatásban.
Hegedűs Csilla

Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó