Bombameglepetés: Ukrajna legyőzte Spanyolországot

Hatalmas meglepetés: a járványhelyzet által sújtott ukrán válogatott Kijevben 1–0-s győzelmet aratott a Spanyolország elleni Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésen. Ukrajna korábban még sosem győzte le a spanyolokat.

Luis Enrique csapata természetesen azonnal magához ragadta az irányítást, míg a ferencvárosi Olekszandr Zubkovval felálló Ukrajna fegyelmezetten, saját kapuja elé behúzódva védekezett. A vendégek elsősorban a jobb oldalon, a válogatottban először kezdő Adama Traoré közreműködésével vezették támadásaikat, de hol nem volt elég pontos a befejezés, hol Heorhij Buscsan hárított.

Az első félidő végén és a második elején egyre többször merészkedett előre az ukrán alakulat, egy-két hazai helyzet és tizenegyesgyanús szituációk is kialakultak – a játékvezető mindannyiszor továbbot intett. A spanyolok mindeközben meglehetősen kényelmesen adogattak, megvoltak a lehetőségeik, de nem törték össze magukat – nem csoda, hogy Luis Enrique nem sokkal a szünet után elkezdett cserélgetni.

Szintet is léptek a vendégek intenzitásban, egyre-másra alakították ki a gólhelyzeteket, de a remekül védő Buscsan eszén nem tudtak túljárni. És ahogy az lenni szokott, pechjükre a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát: Andrij Jarmolenko tökéletes indítással találta meg a védőjétől elszakadó Viktor Cigankovot, aki a kilépő David de Gea mellett a kapuba lőtt. Meglepetés, 1–0!

Természetesen a kapott gól hatására rátettek még egy lapáttal a spanyolok, voltak is lehetőségeik, de nem tudták begyötörni az egyenlítő gólt. Az ukrán válogatott története során először győzte le a spanyol válogatottat, ráadásul a legutóbbi négy, spanyolok elleni meccs góltalansága után először talált be az ibériaiaknak. Cigankov gólját megelőzően ukrán részről a mostani szövetségi kapitány, Andrij Sevcsenko volt eredményes a spanyolok ellen – még 2003-ban.

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó