A folyosón fekszenek a koronavírusos betegek Ukrajnában – FOTÓK, VIDEÓ!

Olyan sötét van a folyosón, hogy a páciensek saját mobiltelefonjukkal igyekeznek világítani az ápolóknak, különben sem injekciót beadni, sem infúziót bekötni nem tudnak – írja a Korrespondent.net.

Egészen elképesztő felvételek szivárogtak ki és kerültek nyilvánosságra egy ukrán kórházból. A felvételen, amely a kelet-ukrajnai Harkiv megyében egy járási kórházban készült a betegek a folyosón fekszenek, mivel a drasztikusan megnövekedett esetszám miatt nincsen elegendő kórházi ágy a fertőzöttek ellátására. A felvételeket egy helyi lakos készítette, és osztotta meg közösségi oldalán.

„A tüdőgyulladással kezelt betegek a folyosókon fekszenek. Kénytelenek a kórtermekben lévő mellékhelyiségeket használni, ahol szintén betegek vannak. Az egész folyosón mindössze egy lámpa világít, a nővérek csak úgy tudják bekötni az infúziót, hogy a betegek telefonjukkal világítanak” – írta bejegyzésében a nő.

A közösségi oldalakon egy videó is elkezdett terjedni, amely ugyan ebben a kórházban készült:

Pénteken ismét csúcsot döntött az újonnan regisztrált fertőzöttek száma Ukrajnában, megközelítve a hatezret és több mint százan haltak meg ismét az elmúlt napban. Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatok alapján 5992 új esettel 287 231-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 106 újabb halálos áldozattal 5408-ra. Eddig 121 919-en gyógyultak meg, viszont jelenleg már 159 904 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel az országban.

Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó