Több „vörös zóna” is tiltakozik a szigorítások ellen

Ukrajnában frissítették az ország területeinek színek szerinti besorolását. Az új felosztás október 19.-e hétfőtől lép érvénybe. Vörös zónába került többek között Harkiv, Ivano-Frankivszk, Poltava, Szumi, Ternopil, Hmelnickij, Csernovic és Csernyihiv is.

Az új lista értelmében Kárpátalján a narancssárga zónába került Beregszász is, valamint Ungvár, a Nagybereznai, Volóci, Perecsenyi és az Ungvári járás.

Az új előírások értelmében a zöld zónákban maximum 50, sárgában maximum 30, narancssárgában legfeljebb 20 fős kulturális, sport-, szociális, vallási és egyéb rendezvények lebonyolítását engedélyezik.

Az országban már több város jelezte, hogy nem fog szigorítani az intézkedéseken.

Poltavában például nem függesztik fel a tömegközlekedést és nem zárják be a kávézókat,

jelentette be a megyevezető, amit az UNIAN idéz.

Oleg Szinyehubov megjegyezte, a megyeszékhelyen közel 2 ezer ember beteg, ez jóval több, mint más városokban és járásokban összesen. Elmondta, az oktatási intézményeken kívül tilos lesz náluk más kulturális vagy szórakoztató intézményeket látogatni, viszont a tömegközlekedést, a kávézók és éttermek, bevásárlóközpontok működését nem szüntetné be.

Nemet mondtak a szigorú karantén-intézkedésekre Harkivban is.

Annak ellenére, hogy a várost vörös zónába sorolták, nem kívánják felfüggeszteni a tömegközlekedést és a városvezető megkérte a rendőröket, ne ellenőrizzék az utasok számát a járatokon. Sem a piacokat sem pedig a kisboltokat nem hajlandóak bezárni a városban.

A Korrespondent beszámolója szerint Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter pénteken már azt mondta, minden megyében egyénileg szabják meg, milyen korlátozásokra van szükség, nem kényszerítik az összes vörös régiót arra, hogy beszüntessék a tömegközlekedést, illetve bezárják a bolti egységeket, óvodákat.

Mint arról beszámoltunk, Ukrajnában ismét szigorítottak a karanténon. 

Forrás:
KISZó/Fotó:UNIAN

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó