Pályázati felhívás: Kárpátaljai fiatal képzőművészek tárlata

Magyarország Beregszászi Konzulátusa pályázatot hirdet Kárpátaljai fiatal képzőművészek tárlata címmel Kárpátalján élő, 16 és 30 év közötti képzőművészek számára szakmai képzettségtől és múlttól függetlenül.

Abból kiindulva, hogy az európai, magyar és ukrán kulturális értékrendekből alakult kárpátaljai festőiskola máig magán hordozza egyediségének jegyeit, kitűnik sajátságos színvilágával, konceptuális egyéni ötleteivel, a pályázat célja az ifjú művészek támogatása, Kárpátalja képzőművészetének népszerűsítése, a helyi fiatal művészek közötti kapcsolatok és együttműködés elősegítése és erősítése.

A pályázatra beküldött alkotások technikája és témája szabad: lehet festmény, grafika, fotó, kollázs, kerámia, fa, vas, üveg, textil vagy más anyagokból készített műalkotás.

A beküldött munkákat elismert művészekből és a konzulátus képviselőjéből álló szakmai zsűri bírálja el. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat bemutatjuk 2020. decemberében a beregszászi konzulátus Munkácsy-termében a Karácsonyi tárlaton, ahol sor kerül majd a zsűri által kiválasztott három legjobb képzőművész díjának ünnepélyes átadására.

I. díj: 100.000 Forint
II. díj: 60.000 Forint
III. díj: 40.000 Forint

A zsűri által kiválasztott tíz legjobb alkotó ingyenes részvételi lehetőséget nyer a kárpátaljai ifjú művészek tavaszi, egyhetes alkotótáborába, ahol a zsűritagokkal együtt alkothat egy héten át. A szervezők biztosítják a kiválasztott művészek számára az utazást, szállást, háromszori étkezést és részben a művészeti kellékeket (vászon, papír, farostlemez stb.). A résztvevők a zsűri által kiválasztott egyik alkotásukat felajánlják a szervezőknek. Az alkotótáborban kiválasztott munkák a Karácsonyi tárlaton díjazott műalkotásokkal, valamint a zsűritagok alkotásaival együtt részt vesznek majd a projekt 2021. nyarára tervezett zárókiállításán.

A részvétel feltételeként a pályázni kívánó művészek minél előbb igényeljenek Jelentkezési lapot a következő e-mail-címen: [email protected];

és azt kitöltve legkésőbb október 31-ig (Word formátumban) küldjék vissza ugyanerre a címre. A maximum három pályamunkáról készült jó minőségű fotókat (JPEG-formátumban!) a fenti e-mail-címre kérjük eljuttatni legkésőbb november 20-ig.

A zsűri által kiválasztott műveket a zsűri értesítését követően a következő címre kérjük eljuttatni postai úton

(Megj. a postai költségeket a feladó fedezi.) vagy személyesen: Magyarország Konzulátusa, 90202, Beregszász, Bohdan Hmelnickij u. 53.

Sok sikert kívánunk minden pályázónak!

Szilágyi Mátyás
főkonzul

(Kiemelt képen: Matl Péter kárpátaljai szobrászművész alkotása)

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó