A dinoszauruszok visszatértek! Hétvégén nyit a Dino Park Makkosjánosiban

Kárpátalja első őslényparkja nyitja meg kapuit október 24-én, szombaton a Beregszászhoz közeli Makkosjánosiban.

Több mint harminc dinoszaurusz életnagyságú mása lesz látható a többhektáros őslényparkban, ahol a látogatók a kréta korba repülhetünk vissza az időben. A kialakított erdei ösvényen őshüllők között sétálhatunk. Az egész olyan, mint a Jurassic Park, ugyanis az életnagyságú dinók mozognak és hangot adnak.

A park élethűen, valódi nagyságban és tudományosan alátámasztott információk kíséretében mutatja be az őslényeket. A dínók különböző élethelyzetekben, vagy éppen akció közben láthatók, a modellek éppen menekülnek vagy éppen támadnak. Így képet kapunk arról, milyenek lehettek 100 millió évvel ezelőtt a hétköznapok a Földön. Az őslények melletti információs táblák rengeteg adatot tartalmaznak az adott fajról, így a látogatás felér egy biológia órával is.

Ami a jegyárakat illeti, a park hivatalos Facebook-oldalán közzétett árlista szerint a napi felnőtt belépőjegy 150 hrivnya. A belépés 100 cm testmagasság alatti gyermekek számára ingyenes, 130 cm-ig 100 hrivnya. Továbbá a nyugdíjasok, a terrorellenes hadműveletek résztvevőinek, a megváltozott munkaképességű személyeknek és a nagycsaládosoknak kedvezményes, a súlyos-halmozott fogyatékossággal élők, az árvák és a szülői felügyelettől megfosztott gyerekek számára díjmentes belépést biztosítanak.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó