Felmérés: a többség korruptnak tartja a politikai elitet

Az ukrajnaiak többsége egyetlen olyan pártot vagy vezető politikust sem tud megnevezni, melyhez/akihez valamilyen formában ne lehetne kötni a korrupciót – derül ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet felméréséből.

Az interjú formájában elvégzett közvélemény-kutatás szerint, melynek eredményét a pravda.com.ua tette közzé, a válaszadóknak 10 pártról, illetve politikusról kellett véleményt mondaniuk. A legtöbbjük Petro Porosenkót, az ország 5. elnökét tartották a legkorruptabbnak (53 százalék).Őt Julija Timosenko volt miniszterelnök követi 35 százalékkal. A további sorrend: Viktor Medvedcsuk (29,5 (százalék), Jurij Bojko (24).

A megkérdezettek 10 százaléka tartotta úgy, hogy Volodimir Zelenszkij keze sem teljesen tiszta, ezzel ő lett asz ötödik.

A kutatás résztvevőinek 68 százaléka nem tudott olyan politikust megnevezni, aki szerinte fedhetetlen, a legtöbben (12 százalék) a jelenlegi államfőt tartják annak.

Az interjúalanyok legkorruptabb pártnak az Európai Szolidaritást (49 százalék) tartják. A Batykivscsina és az Ellenzéki Platform – Az Életért pártot 32, illetve 31 százalék jelölte meg. Az Ellenzéki Blokk és a Nép Szolgája

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó