63 millió eurót kap fejlesztésre az Ukrán Posta

A Miniszteri Kabinet jóváhagyta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 63 millió eurós befektetését az Ukrán Posta – Logisztikai hálózat és Vidéki kirendeltségek – projektjeinek megvalósításához.

„Az Ukrposta idén is nagyszabású beruházási programot folytat a már meglévő logisztikai hálózat korszerűsítése és a posta munkájának javítása érdekében. A válság és a karantén ellenére a szolgáltató továbbra is folyamatosan fejlődik, új munkatársakat toboroz, rekord összegű osztalékot fizet az államnak, aktívan értékesíti az alaptevékenységen kívül eső eszközöket, mindezt a modernizáció felé irányítva. Továbbra is minden lehetőséget felhasználunk a vállalat munkájának javítására” – mondta Vladiszlav Kriklij infrastrukturális miniszter.

A Logisztikai hálózat projekt megvalósítása magában foglalja új szervezeti háttérközpontok létrehozását, illetve modern válogató berendezések beszerelését a logisztikai központokban és raktárakban egyaránt.

A Vidéki kirendeltségek projekt keretein belül módosul az ezer főnél kevesebb lakosú falvak postáinak működési modellje. A postahivatalok helyett akár 1900 teljes funkcionalitással rendelkező mobil kirendeltség üzemeltetését tervezik, amely lefedi az ukrajnai települések 100 százalékát.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó