A hosszabbításban kapott ki a Minaji FC

Ungvár edzőmeccsel hangolt a következő fordulóra.

Két hét szünet után folytatódott az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A Minaji FC az ungvári Avangard Stadionban zárt kapuk mögött a Mariupolt fogadta. A 91. percig döntetlenre állt a mérkőzés, nagyon úgy festett, hogy pontosztozkodás várható, de jött a hidegzuhany. A hosszabbítás perceiben egy igen véleményes büntetővel szereztek vezetést a vendégek és már zsebben lévő ponttól fosztották meg a hazaiakat. Az országos porondon szereplő kárpátaljai futballcsapatok közül a harmadosztályban szereplő Ungvári FC mérkőzése elmaradt. Az Ung-partiak edzőmeccsel pótolták a bajnokit. A Munkácsi Labdarúgó Akadémia sima vereséget szenvedett az amatőr ligában.

Kezdjük a Minaj peches vereségével a Mariupol ellen. Az ellenfél fiatal, jó képességű, gyors játékosokból áll, így Vaszil Kobin biztos védekezésre építette csapata játékát. Ennek megfelelően a labda többször volt az ellenfélnél. A mezőnyből kimagaslott Petro Sztaszjuk, aki Minajból igazolt a Mariupolba. Bár a vendégek többet birtokolták a labdát, igazi veszélyhelyzetet nem tudtak kialakítani Andrij Popovics kapuja előtt. Igaz, az első 45 percben a hazai gárdának sem volt komoly gólhelyzete. Fordulás után valamelyest feljavult a minajiak játéka. A 48. és a 55. percben a szünetben csereként beálló Danilo Knis előtt adódott ígéretes lehetőség a gólszerzésre, de a lövései pontatlanok voltak. Mindkét helyzetet kontrából sikerült kialakítani. A 61. percben Anatolij Nurijev iramodott meg a jobb oldalon, sikerült kapura lőnie, ám pont oda érkezett a labda, ahol a kapus állt. A mérkőzés vége előtti hajrában ismét Nurijev lőhetett volna gólt, de most is a kapus győzött. Nagyon úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel zárul az összecsapás, ami a játék képe alapján teljesen reális eredmény lett volna, ám a 91. percben jött a hidegzuhany, egy gyors vendégkontra után Tarasz Szakiv, a minajiak védője a 16-os vonalánál buktatta az ellenfél csatárát, az eset közelében tartózkodó játékvezető pedig habozás nélkül a 11-es pontra mutatott. Ugyanakkor a buktatás a vonalon kívül történt, ezt mindenki így látta, kivéve a sípmestert, Később a lassított visszajátszások is megerősítették, hogy tévedett a spori, aki ragaszkodott a büntetőhöz, amit a Mariupol játékosa értékesített. A már zsebben lévő ponttól fosztották meg a Minajt, amely a 11-ik helyre csúszott vissza a tabellán.

A minajiak a következő fordulóban, október 25-én a Kolosz Kovalivka vendégeként lépnek pályára.

Az Ukrán Premier Liga 6. fordulójának eredményei: Minaji FC–Mariupol 0–1, Ruh–Dinamo Kijev 0–2, Sahtar Doneck–FK Lviv 5–1, Zorja–Kolosz Kovalivka 1–1, Olimpik Doneck–Vorszkla Poltava 0–1, Olekszandrija–Ingulec Petrovo 4–3, Dnyipro–Deszna 2–0.

Az Ungvári FC mérkőzése elmaradt a harmadosztályban, miután a Kalus visszalépett a szerepléstől, így leszerveztek egy edzőmeccset a Minaji FC-vel. Vaszil Kobin azoknak a játékosoknak adott lehetőséget, akik eddig egyáltalán nem, vagy keveset játszottak a bajnokikon. A találkozó kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, melyek közül csak egyet sikerült gólra váltani, Dmitro Pavlis, a Minaj játékosa vette be az ungváriak kapuját. Az Ungvári FC a következő fordulóban idegenben a Csernyihiv ellen lép majd pályára.

Újabb vereséget szenvedett a Munkácsi Labdarúgó Akadémia az országos amatőr ligában. A Munkács végül 3–0-ra kapott ki a Niva Terebovlja vendégeként. Eddigi mérlegük egy győzelem, két döntetlen és két vereség, négy pontjukkal a nyolccsapatos pontvadászat 5. helyén tanyáznak.

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó