A szünidő után a felsősök áttérhetnek a táv- vagy a vegyes oktatásra

A minisztérium szeretné, ha legalább az alsó osztályosok visszatérnének az oktatási intézményekbe a tanítási szünet után.

Minden a járványügyi besorolástól függ.

Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériumának vezetője arról számolt be a Telegram-csatornáján, hogy az 5–11. osztályosok számára bevezetnék a táv- vagy vegyes oktatást az őszi szünidő után. Szerhij Skarlet szerint az alsósok folytatnák a tanulást az iskolában, írja az osvita.ua.

A miniszter úgy fogalmazott: „A mi álláspontunk, hogy a gyerekek rendesen tanuljanak, és minőségi oktatásban részesüljenek.

A járványügyi besorolástól függően döntik el, hogy hol milyen formájú oktatás működjön. A vörös színnel jelölt zónákban sajnos a távoktatás érvényes.

Hozzátette: ahhoz, hogy mielőbb visszatérhessünk a régi kerékvágásba, be kell tartanunk az egészségügyi minisztérium javaslatait és a karanténkorlátozásokat.

„Szeretném tájékoztatni önöket, hogy az egészségügyi minisztériummal közösen az 1–4. osztályosok számára biztosítani szeretnénk a hagyományos oktatást a szünidő után, az 5–11. osztályosok esetében pedig a járványügyi helyzettől függően áttérünk a táv- vagy vegyes oktatásra. Csak úgy, mint a diákok és a szüleik, mi is a legjobb eshetőséggel számolunk, viszont mindenre felkészülünk” – jegyezte meg Szerhij Skarlet.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó