Kiderült, hány ukrán dolgozik hivatalosan

Az adóhivatal vezetője elmondta, Ukrajnában a 35 millió gazdaságilag aktív személy közül mindössze 12 millióan kapnak hivatalos fizetést.

Ukrajnában hivatalosan bejelentett munkahellyel 11,6 millió ember rendelkezik, a 34,6 millió gazdaságilag aktív személy közül. A gazdaságilag aktívak kategóriájába az ENSZ besorolása szerint a népesség 15-70 év közötti tagjai tartoznak.

Az állami adóhivatal sajtószolgálatának közleménye szerint Ukrajnában csak 11,6 millió személy kap bért, akik közül 2,1 millió már nyugdíjas. Vagyis 9,5 millióan látják el az egész országot – idézi Olekszij Ljubcsenkót az UNIAN hírügynökség.

Az adóhivatal vezetője úgy fogalmazott, hogy az ENSZ besorolása által meghatározott gazdaságilag aktív népesség Ukrajnában 34,6 millióra tehető. Az adóhivatal térképéről 5,6 millió ember „tűnt el” az elmúlt tíz évben.

„Az állami nyilvántartásban 44,1 millió ember szerepel, akik közül 37,6 millióan Ukrajna által kontrollált területen tartózkodnak. A 2019-es statisztika szerint 19,7 millió állampolgár kapott bért, vagyis a lakosság 45 százaléka.” – fogalmazott Ljubcsenkó.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó