Bianka, a büszke gimnazista │KISZó-portré

Tóth Bianka a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium első osztályos tanulója. A kislány a kígyósi elemi iskolából érkezett a patinás intézménybe, és elárulta, a bő egy hónap alatt már be is illeszkedett az új környezetbe.

– A korábbi osztályomból rajtam kívül még ketten jöttek át a gimibe, így már nem éreztem magam „egyedül”, de amúgy is nagyon tetszik itt minden, aranyosak az osztálytársaim, vannak új barátnőim, és az osztályfőnökünk, Kocsis Marianna néni is nagyon kedves – árulta el a kis gimis gólya.

Bianka elmondta, a kedvenc tantárgyai közé tartozik a magyar nyelv, a munka és a rajz, de az angol nyelvet és a történelmet is szereti.

– A munkaórát szeretem a legjobban, mert ott sokat kézimunkázunk: harisnyavirágot készíteni, és filcanyagból különféle dolgokat. Rajzórán vannak szabadon választott és kötelező témák, én általában embereket rajzolok és természetesen cicákat, ugyanis a kedvenc állatom a cica. Nekünk is van otthon egy, Bolyhos a neve. A rajzolás és a zongorázás a hobbim. Még csak második éve tanulok zongorázni a beregszászi művészeti iskolában, de nagyon tetszik. Otthon van egy szintetizátorom, ahhoz sokszor leülök, és játszom rajta – avatott be egy picit a mindennapjaiba a kislány, és már futott is az osztályába, mert becsengettek a következő órára.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó