Választások: 10 százalék felett a KMKSZ megyei listája

A bejutási küszöböt több mint kétszeresen meghaladó, 10,4 százaléknyi szavazattal jutott be a Kárpátaljai Megyei Tanácsba a vasárnapi ukrajnai helyhatósági választáson a KMKSZ–Ukrajnai Magyar Párt listája.

Legalábbis ezeket az adatokat hozta nyilvánosságra a Ridne Zakarpattya politikai párt a Facebook-oldalán nem hivatalos részeredményekre hivatkozva. A közösségi oldalon közölt diagram tanúsága szerint nyolc politikai párt érte el az 5 százalékos bejutási küszöböt, a KMKSZ – várakozáson felül teljesítve – a voksok 10,4 százalékát gyűjtötte.

A négy kárpátaljai honatya (Horváth Róbert, Luncsenko Valerij, Vaszil Petyovka és Vladiszlav Poljak) alapította Ridne Zakarpattya saját forrásból származó információi szerint a legtöbb szavazatot éppen ők szerezték, az új párt a voksok 18,2 százalékát kapta, a hatalompárt, azaz a Nép szolgája 17,6, a Batykivscsina 12,8, az Andrij Baloga Csapata párt listája 11, a KMKSZ 10,4, a Za majbutne 9,3, az Európai Szolidaritás 9,2, az Ellenzéki Platform – Az életért 7,7 százalékkal lesz jelen a megyei tanácsban.

Forrás:

Post Author: KISZó