,,Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében 2020” – online konferencia

A Kisebbségi Jogvédő Intézet, többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel. A regisztrációról ITT tudhat meg bővebb információt. A konferencia programját ITT olvashatja. 

A konferencia harmadik napján lehetőséget kívánunk nyújtani a témával foglalkozó PhD hallgatóknak, doktorjelölteknek, fiatal kutatóknak előadás tartására.

A konferencia ideje: 2020. november 12-13-14.

Fiatal kutatók előadásainak napja: 2020. november 14.

 November 14-én lehetőséget biztosítunk PhD hallgatóknak, doktorjelölteknek, fiatal kutatóknak magyar vagy angol nyelvű előadás tartására kisebbségvédelmi témában. Erre november 2-ig még lehet jelentkezni a [email protected] email címen.

Konferencián használt alkalmazás: Zoom

Jelentkezés módja: emailben a [email protected] címen, egy legfeljebb 2000 leütéses (szóközökkel) absztrakt, valamint rövid önéletrajz megküldésével

Előadási téma: a határon túli magyar kisebbségek védelmének kérdésére, vagy általánosan a nemzeti kisebbségek védelmére fókuszáló jogi, vagy más releváns társadalomtudományi (pl.: politológiai) előadásokat várunk, akár a nemzeti jog, akár az uniós vagy nemzetközi jog perspektívájából

Előadás időtartama: 20 – 30 perc

Előadás nyelve: magyar vagy angol

Publikálás: az elhangzott előadásból készült tanulmány, a szerkesztőkkel történő egyeztetést követően megjelenésre kerülhet a KJI tudományos kiadványaiban A konferencián való részvétel, valamint jelen felhívásban kínált előadási és publikálási lehetőség ingyenes.

További kérdés felmerülése esetén a [email protected] email címen állunk rendelkezésre.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Csóti György

Prof. Dr. Bándi Gyula 

Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgató

Kisebbségi Jogvédő Alapítvány elnök

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó